Domov > Regionálne súťaže

24.02.2009 | SITA | Basket portál - NBA

NBA: Uplynulému týždňu kraľovali pivoti Howard a Gasol

NEW YORK 24. februára (SITA) - Pivotov Dwighta Howarda vo Východnej a Paua Gasola v Západnej konferencii vyhlásili za najlepších hráčov uplynulého týždňa v NBA. Howard v skrátenom období po Zápase hviezd pokračoval vo svojich už štandardne nadštandardných výkonoch a priemermi 25,5 bodu a 15 doskokov (najviac v súťaži) na zápas doviedol svoje Orlando k trom víťazstvám a iba jednej prehre. Sklamanie z neúspechu v súťaži smečiarov Howard zo seba striasol hneď v utorok v dueli so Charlotte, keď si vytvoril osobné maximum 45 bodov a pridal 19 doskokov a 8 blokov. Naposledy sa pri 40 bodoch podarilo zaznamenať minimálne 15 doskokov a 5 blokov Shaquillovi O’Nealovi v roku 2001.
Španiel v službách Los Angeles Lakers Gasol v ostatnom období zbiera jedno ocenenie za druhým, aj týždeň pred Zápasom hviezd patril vo Východnej konferencii jemu, nedávno ho vyhlásili za najlepšieho európskeho basketbalistu uplynulého roka a teraz si pripísal svoj druhý honor Hráč týždňa v sezóne, a to v jednom slede. Z jeho bilancie 20,3 bodu, 10,8 doskoku a 6,5 asistencie vyťažili Lakers štyri víťazstvá. Aj Gasolovi sa najviac darilo v utorok, v súboji s Atlantou sa blysol svojím tretím triple-double v kariére (12 bodov, 13 doskokov a 10 asistencií).

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang