Domov > Regionálne súťaže

12.01.2009 | SITA | Basket portál - Reprezentacie

Slovenky končili sústredenie v oklieštenej zostave

NITRA 12. januára (SITA) - Slovenské basketbalové reprezentantky ukončili v nedeľu 11. januára v Nitre prvé tohtoročné herné sústredenie v rámci prípravy na ME 2009 v Lotyšsku (7. - 20. 6.) v oklieštenom zložení. Na modelovaný zápas s moskovským Dinamom (69:86), ktoré vedie Slovenka Natália Hejková, nastúpilo iba deväť hráčok. Podľa manažéra družstva Ivana Benninghausa do plánov americkej trénerky slovenskej reprezentácie Pokey Chatmanovej zasiahla veľká maródka.
"Vo štvrtkovom stretnutí s Poľskom (63:65) sa zranila Romana Vyňuchalová. Pre zranenie zo zostavy vypadla aj Simona Podešvová a z Nitry predčasne odcestovala aj Luisa Michulková, ktorá počas sústredenia ochorela. Takže trénerky mali k dispozícii iba deväť hráčok, čo je na súboj s tímom ako je Dinamo Moskva málo," skonštatoval Ivan Benninghaus.
Ivan Benninghaus však pripomenul, že mnohé nominované hráčky pre choroby a zranenia neprišli pod Zobor vôbec. Realizačný tím sa musel vyrovnať s absenciou Zuzany Žirkovej, Lucie Kupčíkovej, Barbory Fabiánovej, Lucie Láskovej, Reginy Palušnej a Silvie Janoštinovej. Navyše Martina Gyurcsiová - Luptáková musela pre problémy s kolenom z Nitry odcestovať hneď po zraze.
"Ak dobre počítam, je to dovedna až desať hráčok, čo je mimoriadne veľký zásah do tímu," zdôraznil Benninghaus. Po nitrianskom sústredení sa basketbalistky vrátili do svojich klubov a na ďalšom spoločnom sústredení pred európskym šampionátom sa zídu až na začiatku mája. "Dúfam, že dovtedy sa väčšina zranených dievčat dá do poriadku a konečne budeme môcť pracovať s tímom, ktorý bude reprezentovať v Lotyšsku," dodal manažér.

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang