Domov > Regionálne súťaže

18.12.2008 | SITA | Basket portál - Extra

Veľa zábavy, žiadny stres, povedal MVP Johnson

BRATISLAVA 17. decembra (SITA) - Utorňajšia obnovená premiéra Zápasu hviezd slovenskej mužskej basketbalovej extraligy sa vydarila na výbornú. V hľadisku Interhaly Pasienky v Bratislave sa podľa odhadov zišlo viac ako 2000 fanúšikov, ktorí sa v stretnutí hranom prakticky bez obrán zabávali na pekných útočných akciách oboch tímov Západu aj Východu. Ozajstným spestrením boli polčasové súťaže v smečovaní a trojkový rozstrel.
Najužitočnejším hráčom (MVP) duelu, ktorý sa napokon skončil víťazstvom Východu 134:127, sa stal americký rozohrávač Dominitrix Johnson z Handlovej, reprezentujúci východniarov. "Bol to dobrý zápas a zároveň perfektný tréning. Nemali sme žiadny stres, skvele sme sa zabavili. Tím Východu bol kvalitný, chalani priateľský. Cena pre MVP ma potešila, tento zápas mi naozaj vyšiel," uviedol Johnson. Absolútnou hviezdou súboja sa však nestal on, ale jeho krajan a utorňajší súper Lorenzo Williams. Dvadsaťtriročný rozohrávač Pezinka si srdcia fanúšikov získal predovšetkým počas "Slam Dunk Contest", keď svojimi smečiarskymi kúskami ako aj zabávačským umením dostal do varu celú halu. Len 186-centimetrov vysoký basketbalista sa vo finále súťaže v čo najefektívnejšom "zapichnutí" lopty do koša stretol so svojím spoluhráčom zo Západu, pivotom Interu Bratislava Vincentom Polakovičom. Obaja predviedli viacero výborných smečov, aj vďaka svojmu temperamentu však napokon dominoval Američan, ktorý dostal od odbornej poroty vo finále samé "desiatky".
"Sezóna je veľmi dlhá, takže takýto zápas je určite oživením. Myslím si, že sme si ho všetci vychutnali a zabavili sa pri ňom. Najdôležitejšie pri takýchto dueloch je pobaviť divákov a nezraniť sa. Fanúšikom sme ukázali množstvo pekných smečov, muselo sa im to páčiť. Teší ma víťazstvo v súťaži smečiarov, ľuďom som chcel predviesť niečo zo svojho repertoáru a myslím si, že sa mi to aj podarilo," povedal pre agentúru SITA Lorenzo Williams.
Spokojnosť s All Stars Game vyjadril aj prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Rudolf Petrovský. "Na to, že to bol vlastne nultý ročník tohto podujatia po dlhšej pauze, som spokojný. V hale bolo viac ako 2000 divákov, čo je v Bratislave, kde sú fanúšikovia nároční a je tu veľká konkurencia iných športov, výborné číslo. Vďaka priamemu prenosu STV mohli túto peknú reklamu na náš šport vidieť basketbaloví priaznivci na celom Slovensku," skonštatoval prvý muž slovenského basketbalu a nezabudol vyzdvihnúť organizátora: "S nápadom na takýto zápas prišiel manažér Interu Michal Ondruš a Inter zobral na svoje plecia aj 75% finančného a organizačného zabezpečenia duelu. SBA bol spolorganizátorom zápasu a naším príspevkom bolo aj hlasovanie divákov na stránke www.ebasket.sk."
Rudolf Petrovský tiež vyslovil želanie, aby sa takéto exhibičné stretnutie uskutočnilo aj v budúcnosti. "Budeme však potrebovať silného partnera zo strany niektorého klubu, ktorý sa bude organizačne aj finančne podieľať na tejto akcii. Bol by som rád, keby sme aj na budúci rok mohli spolupracovať s bratislavským Interom. Okrem malých organizačných zádrheľov mi v zápase chýbalo väčšie nasadenie v obrane. Na druhej strane sa takýto útočný basketbal divákom páči. Ak tento duel zapustí korene a vytvorí tradíciu, budú aj súboje Východu a Západu ostrejšie a pôjde v nich o väčšiu prestíž," dodal prezident SBA.

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang