Domov > Regionálne súťaže

30.11.2008 | SITA | Basket portál - Slováci v zahraničí

Toya na skúške v Prostějove

PROSTĚJOV 29. novembra (SITA) - Člen širšieho kádra slovenskej basketbalovej reprezentácie David Toya po predčasnom skončení angažmánu v ruskom Spartaku Primorje Vladivostok odchádza na mesačnú skúšku do českého BK Prostějov. Informáciu priniesla oficiálna internetová stránka klubu a vzápätí aj ebasket.sk. Trénerom ambiciózneho účastníka Mattoni NBL je iba niekoľko dní ďalší Slovák Peter Bálint.
Odchovanec bratislavskej Matadorky Toya odohral v Rusku len päť duelov. Zaznamenal priemerne 5,4 bodu a 3,4 doskoku na zápas. Šikovný rozohrávač sa rozlúčil s kvalitnou súťažou proti úradujúcemu víťazovi Európskej ligy CSKA Moskva (73:77).
Tridsaťdvaročný Toya strávil uplynulé tri sezóny v belgických Antverpách a v minulom ročníku sa objavil aj v Pohári ULEB. V uplynulej sezóne nazbieral v drese Giants v lige priemerne 9,5 bodu a 2,0 doskoku na zápas.

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang