Domov > Regionálne súťaže

24.02.2009 | Denník Šport | Basket portál - Slovenské súťaže

Blízko k víťazstvu nad majstrom

"Ani náš výborný výkon v prvom polčase nám vo štvrtok nestačil na víťazstvo proti košickej Maxime Broker. Na domácom ihrisku sme jej v prvej polovici zápasu strelili až 46 bodov, čo sa v extralige často nevidí. Po zmene strán nás však súperky podľa očakávania ,pritlačili‘. V tretej štvrtine sme sa ešte ako-tak držali, veď na jej konci sme ešte viedli tesne 60:58, ale poslednú desaťminútovku sme už nezvládli. Určite nám v nej chýbali aj sily, preto sme napokon prehrali 68:74. Škoda, lebo od víťazstva nad majstrom sme ozaj neboli ďaleko. Tréner nás pochválil za spomenutý prvý polčas, v ktorom sme hrali takmer bez chýb.

Zajtra na nás čaká dôležitý súboj proti vicemajstrovskému Ružomberku pod jeho košmi. Teraz za ním zaostávame len o skóre, a tak by sme ho radi znova predstihli v tabuľke. Chceme vstúpiť do play-off z druhej priečky, čo náš tréner Pavol Horička viackrát spomenul aj v denníku Šport.

V Koniarni na nás čaká veľmi ťažký súboj. Viem, že sa tam nehrá ľahko, veď v rokoch 2004 – 2007 som si obliekala práve dres MBK. Najmä preto sa rada do Ružomberka vraciam. Poznám prakticky všetky hráčky v tamojšom družstve, navyše domáci fanúšikovia vedia utvoriť v hale veľmi dobrú atmosféru. Vôbec by som sa nenahnevala, keby moje slová potvrdili aj zajtra.

My máme veľmi dobre zložený tím, a tak si trúfam povedať, že v Ružomberku môžeme uhrať dobrý výsledok. Ak nadviažeme na výkon z prvého polčasu súboja proti majstrovi, nie sme bez šance na víťazstvo."

* RUŽOMBEROK – NITRA 1:1 V SEZÓNE 2008/09

* RUŽOMBEROK – NITRA 87:61 (7. KOLO)

* NITRA – RUŽOMBEROK 57:50 (16. KOLO)

* RUŽOMBEROK – NITRA ??:?? (22. KOLO)



(rak)


 


spankbang