Domov > Regionálne súťaže

21.02.2009 | SITA | Basket portál - Slovenské súťaže

Kapitán Prievidze Štorcel: "Bolo to zázračné uzdravenie

PRIEVIDZA 20. februára (SITA) - Kapitán aktuálneho lídra najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže HBK Prievidza Ľuboš Štorcel mal byť pôvodne mimo hry pre zranenie kolena takmer dva týždne, no napokon sa na palubovky vrátil už po pár dňoch. Dvadsaťsedemročný krídelník nútene vynechal sobotňajší šláger v Pezinku, ktorý však aj napriek jeho neúčasti zverenci trénera Ivana Rudeža zvládli (97:94) a vrátili sa na čelo tabuľky. V stredu na prekvapenie fanúšikov už 193-centimetrov vysoký basketbalista nastúpil na domáci súboj so Spišskou Novou Vsou, aj keď len v pozícii striedajúceho hráča.
"Som veľmi rád, že to celé takto dopadlo. Doktor povedal, že je to zázračné uzdravenie. Doma som sa psychicky pripravoval na to, aby sa všetko dalo rýchlo dokopy. Veľmi mi pomohol doktor Kukla. V stredu som síce ešte nemal hrať, no už som sa cítil dobre. Chcel som nastúpiť, pretože sa potrebujem opäť dostať do formy,“ povedal v pozápasovom rozhovore pre agentúru SITA jeden z najväčších "srdciarov“ v drese HBK a vzápätí objasnil aj príčinu svojej absencie: "Na tréningu sme sa s Pavlom Bosákom zrazili kolenami. On si len trochu buchol kosť, no mne prasklo kolenné puzdro a naliala sa mi tam krv, ktorú mi potom museli vyťahovať.“ Z tohto problému sa síce Štorcel rýchlo "vylízal“, no ako neskôr povedal, nie je to jeho jediné zranenie. "V ľavom kolene mám prasknutý meniskus a čaká ma operácia. Takže ja som teraz taký kriplík,“ povedal s úsmevom. Priaznivci Prievidze sa však nemusia obávať, že by odchovanec hornonitrianskeho basketbalu nedohral aktuálnu sezónu. "Chcem vydržať. Už som mal ísť na operáciu, ale čo by som to bol za kapitána, keby som nešiel ostatným chalanom príkladom. Chcem ich aj týmto mojím krokom povzbudiť k bojovnosti.“
Ľuboš Štorcel po stredajšom vydretom víťazstve nad Spišiakmi (66:59) presne pomenoval príčinu nemastného-neslaného výkonu domácich hráčov. "Veľmi nám chýbal Gabo Szalay, na ktorom je založená naša hra. Jeho neúčasť sme sa snažili vykompenzovať streľbou z diaľky, tá sa nám však nedarila. Na druhej strane je dobré, že sme si nacvičili aj nejaké varianty bez Gaba. Každý hráč v našom mužstve totiž musí byť nahraditeľný, lebo v play off sa môže stať čokoľvek a my musíme byť pripravení na všetko,“ dodal kapitán Prievidžanov.

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang