Domov > Regionálne súťaže

20.02.2009 | SITA | Basket portál - Podkošový svet

Žirková druhý raz ôsma v Európe

Najlepšia slovenská basketbalistka Zuzana Žirková (nar. 6. júna 1980 v Bojniciach, vysoká 176 cm) je druhý raz ôsma najlepšia hráčka na starom kontinente podľa ankety FIBA Európa.

"Mám takú istú radosť ako pred dvoma rokmi, keď som sa dostala na rovnakú pozíciu v tejto ankete. Táto pocta len potvrdzuje, že mám za sebou ozaj úspešný rok. V ňom ma najviac potešilo naše druhé miesto v eurolige, pričom som sa dostala do najlepšej päťky Final four, ako aj úspešné vystúpenie slovenskej reprezentácie v kvalifikácii o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy," povedala nám včera opora českého majstrovského tímu Gambrinus SIKA Brno. O svojom zdravotnom stave po novembrovom zranení päty doplnila: "V januári sa mi problém s ňou obnovil, ale už znova hrám, hoci musím ešte poriadne zaťať zuby. Na konci minulého týždňa ma potešilo, že sme vyhrali vo veľkom derby nad USK Praha 82:65 a znova sme sa ujali vedenia v tabuľke českej ligy."

V európskej ankete už tretí raz (po rokoch 2005 a 2006) vyhrala Ruska Maria Stepanovová, ktorá vystriedala na tróne Lotyšku Anete Jekabsone-Zogotovú. Najlepšia slovenská basketbalistka v rokoch 2003, 2005, 2007, 2008 Zuzana Žirková sa v európskej ankete dostala na ôsmu priečku už aj v roku 2006.



ANKETA FIBA EURÓPA

NAJLEPŠIE BASKETBALISTKY 2008:

1. Maria Stepanovová (Rus.), 2. Anete Jekabsone-Zogotová (Lot.), 3. Amaya Valdemorová (Šp.), 4. Ann Wautersová (Belg.), 5. Tatiana Ščegolevová (Rus.), 6. Agnieszka Bibrzycká (Poľ.), 7. Anna Montaňanová (Šp.), 8. Zuzana ŽIRKOVÁ (SR), 9. Anna Vajdová (Maď.), 10. Jelena Levčanková (Biel.), 11. Šay Doronová (Izr.), 12. Olexandra Gorbunovová (Ukr.).

(tg)

© 2002, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 


spankbang