Domov > Regionálne súťaže

28.11.2008 | Denník Šport | Basket portál - Slováci v zahraničí

V tomto roku si už nezahrá!

Už dva týždne ju pravá noha pobolievala, málo trénovala, ale lekári jej pomohli, aby mohla proti francúzskemu družstvu ESB Metropole Lille nastúpiť. Najlepšia basketbalistka Slovenska, jedna z opôr Gambrinusu SIKA Brno Zuzana Žirková nezačala síce predvčerom v základnej päťke, ale stihla v dôležitom stretnutí odohrať dvadsať minút...

A potom to prišlo! "Takmer som v tej záverečnej štvrtine počula, ako mi na päte niečo prasklo. A potom už ukrutne bolelo," povedala nám včera popoludní šikovná basketbalistka, ktorú v stredu na rukách odniesli z ihriska. "Mala som tam chronický zápal, až sa mi úpon odtrhol. Teraz môžem chodiť len o barlách, bolí ma to. Do konca roka nebudem môcť ani trénovať, ani hrať."

Našťastie, nijaký chirurgický zákrok ju nečaká. "Tá šľacha sa postupne v pokoji musí zahojiť. Iste, budeme ju aj liečiť. Dúfame, že do konca roka bude Zuzka v poriadku a v januári začne znova trénovať," vysvetlil nám klubový lekár MUDr. Libor Paša, ktorý ju včera predpoludním ešte podrobne vyšetril v nemocnici.

(tg)


 


spankbang