Domov > Regionálne súťaže

02.02.2008 | Denník Šport | Basket portál - Tréneri

Myjava už bez Reháka

Družstvo basketbalistiek Spartaka Myjava v stredajšom extraligovom stretnutí proti tímu INPEK UKF Nitra (51:132) koučovala najskúsenejšia hráčka, 35-ročná Petra Procházková. Ako vysvitlo, nebola to náhoda.

"Tréner Miroslav Rehák svoju prácu z vážnych rodinných dôvodov u nás predčasne skončil," prezradil nám Ľubomír Gabriž, manažér myjavského klubu. Toto isté vysvetlenie nám poskytol aj skúsený kouč, ktorého zhodou okolností prikvačila v týchto dňoch doma v Bratislave chrípka. Akurát my sa môžeme domnievať, že svoje zohrali aj nelichotivé výsledky družstva a finančné problémy klubu, ktorý nedávno "vymazal" zo svojho názvu sponzora – spoločnosť Cityfarma.

"Sme v ťažkej situácii, preto nijakého nového trénera nehľadáme. Na tréningy dievčat, ako aj ich koučovanie, v najbližších týždňoch bude dohliadať trénerova asistentka Dušana Oslejová a najskúsenejšia hráčka Petra Procházková, ktorá nemohla hrať teraz v stredu pre chorobu," naznačil blízku budúcnosť myjavský manažér.

Zdá sa, že Myjave najviac hrozí zostup z extraligy, hoci takisto iba jedno víťazstvo má na svojom konte aj bratislavský Slovan. Zmieril sa azda Spartak s týmto svojím osudom? "Nie, určite nie. Do konca extraligy na nás čaká ešte osem zápasov, máme o čo hrať. Cieľ zachrániť sa ostáva. Pravda, bez Američanky Whitney Edwardsovej, ktorá sa k nám po Vianociach nevrátila a bez skúseného trénera to bude veľmi zložité. Už náš najbližší zápas 9. februára v Bratislave bude z tohto hľadiska veľmi dôležitý," pridal Ľubomír Gabriž.


 


spankbang