Domov > Regionálne súťaže

18.12.2007 | Denník Šport | Basket portál - Tréneri

Husárová možno ostane

Prvá a zatiaľ jediná trénerská zmena v extralige basketbalistiek 2007/08 nastala v ŽBK Whirpool Poprad. V stredu 28. novembra sa "po vzájomnej dohode" rozišiel tento klub s kormidelníkom Štefanom Garbom. Iba poldruha mesiaca po začiatku najvyššej slovenskej súťaže.

Extraligový tím vedie odvtedy Gabriela Husárová, ktorá odkoučovala tri zápasy, medzi nimi aj víťazný (96:66) nad Myjavou. "Nejde o konečné riešenie, do konca kalendárneho roka by sme chceli nájsť nového trénera," povedal nám tesne po zmene prezident popradského klubu Vladimír Husár.

Koniec roka tu síce ešte nie je, ale extraliga žien sa do jeho záveru už hrať nebude. Preto nás včera zaujímalo, či už poznajú v Poprade meno nového trénera.

"Uvažujeme aj nad tým, že by Gabriela ostala," povedal trochu prekvapujúco o svojej manželke prezident klubu. "Musíme však ešte doriešiť všetky súvislosti, keďže ona patrí do kategórie profesionálnych mládežníckych trénerov pod strechou SBA a u nás teraz pracovala predovšetkým ako trénerka junioriek. V každom prípade však chceme, aby tesne po vianočných sviatkoch 27. decembra bol na tréningu extraligového tímu človek, ktorý ich bude môcť viesť do konca sezóny. Rozhodnúť sa teda chceme do konca tohto týždňa."

Popradčanky budú trénovať tento týždeň ešte do piatka. Pravda, s výnimkou cudziniek. Američanka Ashley Bakerová odcestovala domov už včera a Sadio Sangaréová z Mali odíde dnes do Číny, kde pôsobia v diplomatických službách jej najbližší. (tg)


 


spankbang