Domov > Regionálne súťaže

22.12.2006 | Basketland | Basketland n.f. - Basketbalová akadémia

Basketbalisti sa stretli na Haanovej

Pre študentov 8. ročného Gymnázia bol pripravený pestrý športový program v „Medziročníkových“ súťažiach. Bol rozdelený do viacerých basketbalových disciplín testujúcich individuálne schopnosti mladých basketbalistov a na záver bol pripravený turnaj v kolektívnej hre.
„Deti radi navštevujú takéto podujatia a šport im poskytuje ideálny priestor pre mimoškolskú realizáciu, kde sa môžu stretnúť s kamarátmi, vybiť kopu energie a urobiť niečo pre svoje zdravie“ vyjadrila svoj názor na akadémiu Eleonóra Krčmériová, riaditeľka tejto školy.
Osemročné Gymnázium Haanova 28 otvára každoročne športové basketbalové triedy a dlhodobo podporuje basketbal, v ktorom dosiahlo už viacero vynikajúcich výsledkov. Medzi mnohými úspechmi sa vyníma účasť a výborná reprezentácia Slovenska na Majstrovstvách sveta škôl v Turecku, kde silnej konkurencii obsadil tím chlapcov 11. miesto.
V poobedných hodinách pokračovala akadémia MINIBASKET súťažami.
Šesť zúčastnených tímov najmladších basketbalových nádejí, ktoré začínajú s basketbalom za pomoci Gym. Haanova, v krúžkoch a prípravkách mládežníckych športových klubov Basketland n.f., ŠŠK GAB Senec a ŠBK Lúky súťažilo v individuálnych basketbalových zručnostiach a pohybových hrách.
Na prvom mieste mini turnaja skončil tím „Bulls“ v zložení David Dohorák, Martin Korytár, Michal Mešťan a Miška Bukatovičová.
„ Na tréningy chodím pravidelne a rada, no tento turnaj bol ešte lepší. Teším sa, že sme vyhrali a že to videli aj naši rodičia. Už aby sme mali po prázdninách ďalšie tréningy Basketlandu.“ povedala jediná členka víťazného tímu.
Celodenné podujatie vyvrcholilo basketbalovým maratónom za účasti viacerých bývalých absolventov, študentov, učiteľov, ako aj súčasných trénerov a hráčov.
Iba pripomeniem, že túto školu navštevovali a basketbalové základy nadobudli viacerý extraligový hráči David Toya, Roman Ivan, Jaroslav Murko, Miroslav Páleník, Branislav Brliť, Dušan Živický, Emil Jankech ako aj mnohí mládežnícky reprezentanti.
„Vyhrali všetci, ktorí prišli. Stretli sa tu basketbalovo i ľudsky blízky basketbalový nadšenci, ktorí podporujú mladú basketbalovú generáciu a snažia sa jej i vlastným príkladom priblížiť tento krásny kolektívny šport“ zhodnotil podujatie organizátor podujatia a tréner Basketladu František Kubala.


 


spankbang